Startside
Hovedsetup
Pumper
Fadølsanlæg
Vaskemaskine
Vaskemaskine v2

 

Fadølsanlæg

En gammel fryser, som til daglig fungerer som temperaturkontrolleret gæringssted eller lagringssted for færdig øl, kan enkelt omdannes til et fadølsanlæg med seks tappehaner.

To tilpassede rammer med skrå sider er alt der skal til. Den ene lægges løst mellem fryser og låg, og fungerer som holder til picnic-tappehanerne, og den anden lægges ovenpå det nu skrå låg, så der igen bliver en vandret overflade. På denne plade er også monteret øl-skiltene. Begge rammer har en tynd tætningsliste på bunden. Dermed er der tæt til fryseren ved den nederste plade, og den øverste plade skrider ikke på låget.

Primitivt, men enkelt og let. Lavet på en dags tid.

Fadølsanlægget

Som det tager sig ud med begge rammer monteret og etiketter på øl-skiltene. Tre af dem er godt nok sodavand, men dog fra corneliusfade. Det gør sig godt til en fest.

Tættere på

Et tættere kik på tappehaner og øl-skilte. Her kan rammerne også ses bedre.

Rammerne fra siden

Som det kan ses, er låget ikke flyttet, som nogle gør. I stedet er rammerne skrå, så de passer til lågets hældning. Højden foran blev afgjort af dimensionen på den reglar jeg havde.

Indeni

Et kik ned i fryseren, der er godt pakket til. Syv corneliusfade er der plads til. I indfrysningesummet længst væk står der to festfade. Alternativt kan CO2-flasken ligger dér.

Fade og slanger

Der er fyldt godt op, og en spagetti-ret af slanger.

CO2-flasken

Der er kun med nød og næppe plads til CO2-flasken og regulatoren. Men jeg har også ekstra fade i fryseren, så det er lettere at skifte om, når der er en der løber tør.

Tappehane

Picnic-hanerne er monteret i et konisk hul der passer til hanens udformning. Slidsen gør, at øl-slangen og hane han trækkes ned til montering. Slidsen lukker jeg efterfølgende med et stykke flamingo.

 

Startside | Hovedsetup | Pumper | Fadølsanlæg | Vaskemaskine | Vaskemaskine v2

Denne side blev sidst opdateret 22. juli 2013