Startside
En brygdag
En anden brygdag
Sierra Nevada
Billeder af mine øl
Test af omstikning
1. maj bryg 2011

 

En brygdag, gammelt udstyr

Mæskning

Mæskningen foregår i min 30 liters emaljegryde. Et kraftigt gasblus sikrer en hurtig opvarmning af vand og urt.

Omrøring

Under mæskningen holdes temperaturen ved at tænde for gasblusset, og røre rund i mæsken imens.

Sining

Urten løber stille og roligt over i kogegryden.

Sining og Sparging

Mæsken er overført til lautertun, og gryden med spargevand står ved siden af

Urten skilles fra

Mens urten skilles fra, studerer Frank humlen.

Kogning

Så koges der på livet løs, med god bevægelse i urten.

Humletilsætning

Humlen er tilsat. Holdes i humleposer.

Køling

Urten køles ned med en kobberspiral, hvorigennem der strømmer koldt vand.

Tapning til flaske

Det er altid godt at involvere hele familien når der skal tappes på flaske. Det foregår næsten på samlebånd.

Desinficering af flasker

Flaskerne desinficeres med kogende vand.

 

Startside | En brygdag | En anden brygdag | Sierra Nevada | Billeder af mine øl | Test af omstikning | 1. maj bryg 2011

Denne side blev sidst opdateret 01. december 2012